diumenge, 16 d’octubre del 2011

III TRANGOWORLD ULTRA-TRAIL SERRA DE MONTSANT. (100km. 4005D+)



El passat 15 d'octubre del 2011 vaig participar a l'UTSM, la darrera cursa de la nova Lliga Catalana de Curses d'Ultraresistència de l'any 2011, competició coordinada per la FEEC.



Perfil altimétric de l'Ultra Trail

Moments previs a la sortida


L'itinerari circular, amb sortida i arribada del poble de Cornudella de Montsant, ens va oferir a 350 corredors gaudir i patir d'un traçat per corriols tècnics i trams aeris força exposats. Una ruta entre els vinyers del Priorat i les roques d'algunes de les millors zones d'escalada esportiva del món.





100 quilòmetres i 4005 metres de desnivell positiu que ens va fer donar la volta integral a la Serra Major del Parc Natural de Montsant en un temps màxim de 24 hores.

Arribant al control d'Albarca. Foto Pol D.



Arribant a l'avituallament d'Ulldemolins. Foto Pol D.
El recorregut de l'UTSM ens van fer passar per pobles encantadors (Cornudella de Montsant, Albarca, Ulldemolins, Margalef, la Bisbal de Falset, Cabacés, la Figuera, la Vilella Baixa, la Vilella Alta, Escaladei, la Morera de Montsant) i els indrets més pintorescos del Parc Natural de la Serra del Montsant com el Congost de Fraguerau, el pantà de Margalef, el Grauet de les Obagues, el Grau de la Figuera. Però sens dubte, el tram més espectacular va ser l'ascensió al Piló dels Senyalets de la Serra Major pel Grau de l'Escletxa.

Avituallament a Ulldemolins. Foto Pol D.




L'organització NATURETIME ens va plantejar als corredors, no només un repte esportiu si no un repte personal i humà provocant que fos una cursa dura, tècnica i de ritme ràpid. El fet de ser cursa on només hi havia tres punts d'avituallament, li va donar a l'ultra trail un afegit més d'autosuficiència i d'exigència.

Avituallament a Ulldemolins. Foto Pol D.

El temps, durant les primeres hores de cursa, va ser excel·lent. Feia una mica de fresca i el cel ennuvolat ens permetia córrer còmodament... però al migdia la calor es va intensificar i les fonts, que vas trobant durant la ruta, van ser punts d'aturada obligatòria per hidratar-se i refrescar-se. Però, al caure la nit, el temps va canviar. El fort vent i els núvols baixos van fer que el tram aeri de la Serra Major agafés un aspecte emocionant, perdedor i dantesc.

Avituallament a la Bisbal de Falset. Foto Marc C.





Per a molts, el repte de la cursa era acabar-la sense importar el temps final. Ser finalista també té gust a victòria. Per a altres, el nostre repte, va ser arribar a meta en el menor temps possible. En el meu cas, vaig aconseguir aturar el crono en 14 hores 28 minuts arribant a meta el 28è classificat de la general patint moltíssim en els darrers 12 quilòmetres de cursa.

Un cop passat la línia d'arribada amb en Pol Duran. Foto Enric V.

No us la podeu perdre!!!

1 comentari: