dimarts, 17 d’abril del 2012

ORIENTACIÓ- ESTRATÈGIA – TREBALL D'EQUIP – RESISTÈNCIA...


El dissabte 14 d'abril de 2012, l'equip FARRA-CAR format per l'Iñaki Pérez i en Txema Colomer vàrem participar a la II Rogaine Parc Natural de Collserola. 3a prova puntuable de la Copa Catalana de Rogaine.
L'iñaki i en Txema satisfets de com anat la cursa
El Rogaine és una modalitat esportiva de les curses d'orientació en la que els participants ens hem de desplaçara peu, amb l'objectiu d'aconseguir una màxima puntuació passant pels controls en un temps màxim i en ordre lliure.

Moment de la sortida

Els equips participants vàrem tenir un temps màxim de 6 hores, durant les quals teníem com a objectiu intentar aconseguir el màxim de punts. El mapa de Collserola, amb una escala 1:20.000, es lliurat per l'organització 15 minuts abans de la sortida. El cronometratge de la cursa es realitza amb el sistema SPORTIDENT, és una mena de llapis de memòria que un cop arribes a un control l'has de passar per damunt i automàticament s'emmagatzema en la memòria el número de control i els punts que has obtingut.

El recorregut no és prefixat i cada equip, decideix l'ordre de pas d'un total de 45 controls. Pràcticament cap equip pot arribar a fer els 45 controls i és per això que cal triar quins controls són els que més favorables, i que ens donaran més punts, per fer en un temps màxim de 6 hores. Tots els equips que arriben fora de temps, penalitzen restant punts.

Nosaltres varem escollir fer el màxim de controls que estaven més a prop de la sortida/arribada i vàrem obviar els controls que estaven situats als extrems del mapa i que eren de major puntuació.

Cada control està senyalitzat sobre el terreny amb una balisa d'orientació, que consisteix en una tela de tres requadres i de forma triangular de 30 x 30 cm.

El primer equip va fer 34 de 45 controls. 203 punts. En un temps de 6h03:14. Nosaltres vàrem quedar classificats els 25 de la general de 99 equips i els 11 classificats de la nostra categoria. Passant per 27 de 45 controls. Obtenint una puntuació de 134 punts en un temps de 5h50:25 i fent 34,13 quilòmetres i 1732 metres de desnivell positiu.

Perfil altimétric de la cursa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada