diumenge, 15 de maig del 2011

I TRAIL DE BARCELONA 2011




Sitges. 14 de maig de 2011. L’Ultra Trail Barcelona de 110km i 4500 metres de desnivell positiu i la Trail de Barcelona de 78km i 2777 metres de desnivell positiu estan a punt de començar. Dues curses de llarga i mitja distància per corriols i pistes de muntanya creuant de Sud a Nord el Parc Natural del Garraf.



La Ultra Trail Barcelona va ser la primera cursa de la nova Lliga Catalana de Curses d'Ultraresistència de l'any 2011, competició coordinada per la FEEC.



Les dues curses feien un primer tram comú fins el poble de Begues (km 35) i un segon tram després de Begues fins l'arribada. El bucle extra que feia l'Ultra Trail era de 33 quilòmetres. Jo tenia intenció de participar a l'Ultra Trail de Barcelona, però no em vaig trobar gairebé al llarg dels primers 35 quilòmetres i vaig decidir passar-me a la Trail a Begues. Diuen que rectificar és de savis!!!

La crònica que us explicaré correspon a la cursa Trail de Barcelona. 78 quilòmetres de 2777 metres de desnivell positiu. La sortida es va fer a les 7 del matí des de la plaça Baluard de la població de Sitges. El primer tram (35 quilòmetres i 1578 metres de desnivell positiu), de Sitges a Begues va ser el més tècnic amb corriols de roques calcàries i margalló típic del Parc del Garraf. La sortida des de Sitges es realitza pel port d’Aiguadolç i s’enfila cap a muntanya pel GR-92. Es deixa el GR per seguir cap a la Creu de Sant Isidre i el Puig d’en Boronet, Mas Quadrell, Font de Montseba, Puig d’en Pei, Coll Blanc on es seguirà el PR-37 fins arribar a la collada de Vallgrassa. D’aquí, direcció cap a Vallgrassa, i retrobant de nou el GR-92 es dirigirà cap a la Morella. El recorregut aleshores descendirà cap al Pla del Carxol per tornar ascendir cap al Puig de Solius i un cop arribats a la carena del Serrat Blanc, reseguir-lo fins el Pla de Bassa Llacuna. D’aquí es descendirà cap a Can Termens, entrant a Begues per Can Rigol.



El segon tram (43 quilòmetres i 1200 metres de desnivell positiu), de Begues a Sitges era més suau i còmode, travessant vinyes i rieres. Des de Begues ens varem dirigir cap al Pla del Cirerer, Puig Salada, i Pla de Montau. D'allà es baixa cap a Olesa de Bonesvalls i direcció cap al Turó de les Mentides fins el Coll d'Esteles, d'allà al Coll de Garró i Santasusanna. Seguint la trialera de Santasusanna es dirigeix cap a Can Grau, els Quatre camins i arriba a Sant Pere de Ribes, per la Riera de Jafre, per seguir fins a Sitges sense creuar carreteres. Els 2,5 km finals es fan vora el mar travessant el passeig de Sitges.
Foto Jordi Sella


Un itinerari on el 99% eren camins i pistes de muntanya que varem recórrer de Sud a Nord el Parc Natural del Garraf, oferint als corredors meravelloses vistes de la costa i els penya-segats del Garraf i tot en un temps d'11 hores i 27 minuts. Quedant el 14è classificat de la general i el 1r classificat de la categoria de veterans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada