dilluns, 23 de gener del 2012

CURSA 10K BARRI DE SANT ANTONI


El 22 de gener de 2012 a les 9.30 del matí, el barri de Sant Antoni de Barcelona va acollir la 34a edició de la Cursa de Sant Antoni, dins de la festa Major del barri. Més de 4000 atletes vàrem perdre la sortida omplint els carrers del barri de Sant Antoni.


El recorregut de 10 quilòmetres de la cursa ens va fer passar pels llocs més emblemàtics del barri.
Recorregut de la cursa

Carles Tur fent de llebre de Txema C.
Abans del tret de sortida em vaig marcar l’objectiu de baixar el temps de 00:39:04 de la Jean Bouin del passat mes de novembre i per aconseguir aquest repte vaig tenir una llebre de luxe. En Carles Tur, el meu entrenador personal, em va fer costat en tot moment. Les seves paraules van ser, Txema tu darrera meu... i així ho vaig fer. Els quilometres anaven caient, el ritme era constant, i els ànims d’en Carles feien que no em tingués que preocupar ni de consultar el rellotge, només de seguir el seu ritme de ben a prop.

El quilòmetre 5 de cursa el vàrem passar en un temps de 00:19:25 a un ritme de 3:52min/km. Carles em torna a comentar que estem dins del temps previst i que tot va bé. Estic content!! Però ara ens quedava afrontar la segona meitat de la cursa, una segona volta on teníem que fer de pujada l’Avinguda del Paral·lel fins la Gran Via.

Carles, amb una fredor calculadora marca un ritme còmode a partir del quilòmetre 6 per pujar el Paral·lel, Entença, Sepúlveda, Llança i la Gran Via. Però em comenta que els darrers quilometres haurem de recuperar aquest petit temps perdut. Uff, el meu cap comença a pensar en el darrer quilòmetre i mig. Haure d’esforçar-me al màxim!!

Crit de 500 metres, ja veig la línia de meta. Intueixo un 38 en el cronòmetre. Però conforme ens estem apropant a la línia d’arribada la realitat és una altre. 00:39:45. No ha pogut ser!! 

La segona meitat de la cursa l’hem fet en 00:20:21, a un ritme de 4:04min/km.





Un cop travessat l’arribada el meu cap intenta pensar positivament i valorar altres aspectes. Deixo de banda el temps final del crono i gaudeixo al màxim de la companyia d’en Carles Tur. Una persona que admiro per la seva professionalitat i caràcter optimista. Al llarg d’aquest quatre anys que el conec, sempre m’ha ajudat a trobar solucions a qualsevol adversitat física, fent de la pràctica esportiva una il·lusió, un repte i un somni. Les seves rutines i planificacions m’ajuden a assolir reptes esportius amb seguretat, amb bona preparació i intentant evitar lesions.

Carles, el teu pupil ho tornarà a provar en una altra cursa de 10km de 21km o 42km, estic convençut que en algun moment veuré en el crono aquells números que tant desitjo.

Pau Amat-Carles Tur-Txema Colomer
Al final de la cursa vàrem coincidir amb en Pau Amat, un company d’Ultres i Curses de muntanya que també és entrenat pel Carles Tur i que prepara una temporada carregada de reptes esportius ambiciosos.

Laia Segarra-Pol Colomer
El meu fill Pol també va participar a la cursa infantil del barri de Sant Antoni. La distància que va córrer va ser una milla (1609mts)  i va trigar menys de 5 minuts. Fill, ets un crak!!

1 comentari:

  1. Bravo pel fill i pel pare que duu un pitet ....sou uns cracks !!!! Rosa Amorós

    ResponElimina