dijous, 18 d’abril del 2013

35a CURSA EL CORTE INGLÉS


Sortida a les 9:30 del matí des del calaix del grup de l'élit. Només trigo 4 segons en passar sota l'arc de sortida. Darrera meu hi ha 72.000 persones preparades per participar a la 35a Cursa El Corte Inglés de Barcelona.
Línia de sortida Passeig de Gràcia/Gran Via

Tret de sortida des de Passeig de Gràcia/Gran Via. Pujada per anar a buscar el carrer Aragó. En menys d'un centenar de metres, col·lapse total. Centenars, milers de corredors/es espontanis ocupen en carrer sense respectar als corredors de chip. Arribar al gir a l'esquerra del carrer Aragó és una lluita per sortejar obstacles i cossos humans que entorpeixen el ritme de carrera. Des de la sortida fins arribar al carrera Aragó em vaig passar tota l'estona cridant demanant pas. Sortejar famílies senceres amb cotxets de bebès va ser una tasca força complicada i convenia estar molt atent per no anar per terra.

Un cop a l'ample carrer Aragó puc observar que a cada costat, de les voreres no paren de sortir més corredors populars que sense cap tipus de prejudici comencen la cursa a on volen i no tenen en compte als corredors que volem córrer. La cursa d'obstacles continua i no puc relaxar-me en cap moment... No m'agradaria anar pel terra per ensopegar amb algú inconscient i poc respectuós.

Arribo a la plaça d'Espanya i el grup de corredors ja s'ha normalitzat envers el ritme. Recta Avinguda Maria Cristina. Gir a la dreta i comença la pujada pel carrer Francesc Ferrer i Guàrdia fins a l'INEFC. La gimcama d'esquivar a la gent s'ha acabat.

Arribada a l'INEFC, comencem a baixar pel carrer dels Jocs Olímpics 92. Breu descans abans d'afrontar el tram més exigent de tota la cursa, la pujada del carrer del Foc i el Passeig Olímpic fins l'Estadi Olímpic Lluis Companys.

Just a l'entrada de la Marató de l'Estadi hi ha el control de pas del quilòmetre 5,9. El passo en un temps de 00:24:13. Poder córrer en un estadi sempre és emocionant i espectacular. A la sortida de l'Estadi em torno a trobar en una curta, però intensa pujada fins el carrer de l'Estadi. A partir d'aquest punt fins l'arribada tot és baixada i es tracta d'obrir bé les cames i deixar-se anar. He d'intentar recuperar el temps perdut a la pujada!!!
Estadi Olímpic Lluis Companys
El descens el faig ràpid però vull conservar les forces per poder afrontar els darrers quilòmetres planers de la cursa. El quilòmetre 10 està situat a la Ronda de Sant Antoni, una mica abans d'arribar a la plaça Universitat. Passo en un temps de 00:40:34. Només em quedem 776 metres.



Creuo la línia d'arribada situada al centre de la Plaça Catalunya en un temps de 00:43:42 a un ritme de 04:03 min/km. Vaig arribar el 206 classificat de 72.047 participants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada