dilluns, 28 d’octubre del 2013

19a MITJA MARATÓ DE MUNTANYA

Han passat 8 anys de la darrera participació a la Mitja Marató de Muntanya de Sant Llorenç Savall. Moltes coses han canviat; des de l'itinerari, el desnivell i el nombre de participants. 

Respecte a l'itinerari, només  conec els darrers 10 quilòmetres del recorregut i respecte als participants, som 623 corredors i corredores. En aquesta edició serem una colla de companys i amics que compartirem afició pel trail running. Del Club Atlètic Running està en Fernando Zurita i en Jesus Neila i dels Krònics D+ en Sergi F., en David P., l'Eduard T., l'Oriol P. i d'altres. Tots amb el mateix objectiu: acabar la cursa amb el menor temps possible.
Baixant del Castell de Pere. Foto Cable Press
La meva intenció és fer una bona cursa i que em serveixi-hi com a test per a la marató de muntanya del Montseny del 10 de novembre. El fet de no conèixer l'itinerari i saber que hi ha 880 mts de desnivell positiu no m'ajuden a fer-me gaires càlculs en el temps que puc trigar en completar els 21 quilòmetres.

8.30 h del matí. En pocs segons passo per sota l'arc de sortida. Vull apretar una mica a la sortida per evitar els possibles embussos en els primers corriols del recorregut.

El perfil de l'itinerari és una serra. Un puja i baixa constant sobre un terreny ple de corriols atractius i un xic tècnics. Les vistes del parc natural de Sant Llorenç del Munt  són espectaculars i boniques.


El punt més alt de l'itinerari està situat sobre el punt quilomètric  13.5, és el Coll de Pregona a 744mts. Em prenc un gel energètic. A partir d'aquest punt, l'itinerari ressegueix la carena en un constant puja i baixa fins el Castell de Pera. El gel comença a fer el seu efecte estimulant i energètic ajudant-me a augmentar  una mica la velocitat. Puc avançar a algun corredor amb un ritme més lent que el meu.
Baixant del Castell de Pera. Foto Cable Press
Els primers 300 metres de baixada del Castell de Pera són una mica tècnics i convé estar molt concentrat... A partir del Coll del Castell, l'itinerari davalla per un bonic corriol carener fins la Casa de la Muntada. Aquí està situat el darrer avituallament de la cursa. Només queden 3 quilòmetres i dues pujades fins el poble de Sant Llorenç.

La darrera pujada és la Creu de Ricó, i en poc menys de 500 metres està la línia de meta al vell mig del poble. 



Aturo el cronòmetre en un temps de 2h02'18". Arribo el 40 classificat de la general de 623 corredors i el 6è classificat de la meva categoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada